Dirigent

Dirigent Rao Frank Sterenborg
Frank Sterenborg heeft de muzikale leiding over ons orkest. Met zijn muzikaliteit, humor en tact weet hij als geen ander een mooi geheel van ons orkest te maken.

Frank Sterenborg (1958) kreeg op negenjarige leeftijd zijn eerste pianolessen in het Brabantse Asten bij mw. Smeelen. Na te zijn verhuisd naar Borculo vervolgde hij zijn pianolessen aan muziekschool ‘De Triangel’ bij Harry van Heugten. Een bezield docent die, in de negen jaar dat hij Frank les gaf, die bezieling op hem over wist te brengen. Na een jaar studie aan het Utrechts Conservatorium vervolgde hij zijn opleiding aan het Twents Conservatorium bij Johan Jansonius. Hij voltooide zijn studie in 1983.

Frank is thans werkzaam als docent piano. Hij dirigeert behalve het RAO ook accordeonorkest LAV te Laren en jongerenkoor Cecil te Rietmolen. Verder begeleidt hij vele koren, ensembles en solisten in de regio.

Van zijn hand verschenen vele arrangementen en composities voor jongerenkoren, waarvan een aantal inmiddels wordt uitgegeven. In 1999 ontving hij de eerste prijs voor zijn inzending aan een landelijke compositiewedstrijd voor jongerenkoren.